جاهای ِخوب

در این صفحه برخی از سایت‌هایی که دیدن آن‌ها را توصیه می‌کنم، معرفی می‌شوند. این معرفی شامل سایت اشخاص؛ مؤسسه‌ها و سازمان‌‌های مختلفی که کار آن‌ها به نظرم جذاب و مفید است نیز می‌باشد. توضیح کوتاهی هم درباره‌ی هرکدام نوشته‌ام و گاهی به بعضی از صفحات خاص آن سایت هم لینک داده‌ام.


مالی


افزونه Boost‌ اکسل

یک افزونه رایگان اکسل که برای مدل‌سازی مالی به شما کمک می‌کنه که خیلی سریع‌تر کارهاتون رو انجام بدید. هرچند به‌ اندازه‌ افزونه Macabacus‌ حرفه‌ای نیست، اما رایگان بودن و مادام‌المعمر بودن‌ش باعث می‌شه توصیه‌ش کنم. تا نسخه ۲۰۲۱ اکسل سازگاره و می‌شه خیلی راحت کلیدهای میان‌بُر رو هم یاد گرفت.


اکسل‌پدیا

برای یادگیری اکسل از صفرِ صفر! تا انتها، اکسل‌پدیا نیاز شما رو رفع می‌کنه. آموزش ویدئویی، توجه به جزئیات در آموزش اکسل، پشتیبانی خوب، حرفه‌ای بودن مدرس‌ها و فارسی بودن این آموزش‌ها باعث می‌شه توصیه کنم اگر وارد حوزه مالی می‌شید، حتما از دوره‌ی صفر تا صد اکسل حرفه‌ای شروع کنید و تا انتهای طراحی داشبورد هم ادامه بدید. مجموعا فکر می‌کنم توی ۵۰ ساعت می‌شه تمام دوره‌ها رو گذروند و طبیعتا نیاز به تمرین هست.


افزونه Macabacus اکسل

اگر در زمینه‌ی مدل‌سازی مالی کار می‌کنید یا علاقه دارید در این زمینه هم چیزهایی رو یاد بگیرید، توصیه می‌کنم بعد از گذراندن یک دوره اکسل، این افزونه رو دانلود و نصب کنید. خیلی کار رو در مدل‌سازی راحت می‌کنه. دلیل اصلی‌ش هم یک‌جا بودن ابزارهایی هست که در مدل‌سازی صورت‌های مالی نیاز هست. برای این ابزارها کلید میان‌بُر تعریف شده و خیلی راحت کار جلو میره. هرچند افزونه یک ماه آزمایشی هست و بعدش باید خرید کنید.


کتاب‌خانه‌ی الکترونیکی مالی

دوست عزیزم صالح مالکی یک آرشیو با ارزش و دسته‌بندی‌شده از کتاب‌های مالی روز دنیا در گوگل‌درایو خود ایجاد کرده است. دسترسی به این کتاب‌خانه رایگان است و اگر منبعی نیاز دارید که در این کتاب‌خانه موجود نیست، می‌توانید از طریق ایمیل به ایشان بگویید که آن کتاب را اضافه کند. کتاب‌خانه مدام در حال به‌روز شدن است و شک ندارم که منبعی جامع برای علاقمندان حوزه‌ی مالی است.


منابع آزمون CFA Level I نسخه ۲۰۲۲

آزمون تحلیل‌گری خبره مالی که توسط مؤسسه‌ی CFA طراحی و اجرا می‌شود، از جمله آزمون‌های معتبری است که مدرک آن نیز در کشورهای مختلف و مؤسسات مالی و اعتباری، به عنوان یکی از مدارک معتبر شناخته می‌شود. آزمون CFA در سه سطح برگزار می‌شود. منابع آزمون سطح اول شامل ۶ جلد کتاب است که نسخه‌ی ۲۰۲۲ آن را در اینجا گذاشته‌ام. به نظرم مطالب بسیار منظم و خوب تدریس شده‌اند. استفاده از آن‌ها در حد یک دوره‌ی مقدماتی مالی برای هر شخص علاقمندی مفید است و به نظرم برای ورود به این حوزه‌، بسیار مفید خواهد بود.


عمومی


هنرِ کتاب نخواندن

«از قول ابوالفضل بیهقی نقل کرده‌اند که هیچ کتابی نیست که به یک‌بار خواندن نیارزد، یا هر کتابی به یک‌بار خواندن می‌ارزد. حال آن‌که این قول از مشهوراتِ بی‌اساس است…». این بخشی از مقاله‌ی استاد بهاءالدین خرمشاهی در مورد هنر کتاب نخواندن است. خواندن این مقاله را به تمام کسانی که کتاب می‌خوانند یا به کتاب خواندن و هر کتابی خواندن بسیار معتقدند و فکر می‌کنند در هر کتابی نکته‌ای نهفته است؛ توصیه می‌کنم.


خودشناسی و ارزیابی ویژگی‌های شخصیتی و فردی

اگر می‌بینید که مسیر شغلی یا تحصیلی‌تون براتون مهمه و شاید چند بار این مسیر رو عوض کردید و یا براتون سؤاله که استعدادتون توی چه زمینه‌ای هست و توی چه زمینه‌ای احتمال موفقیت‌تون بیشتره، به نظرم شما نیاز دارید که خودتون رو بیشتر بشناسید! چه بهتر که این خودشناسی توی سن‌ پایین اتفاق بیفته و شما بتونی سریع‌تر راه و مسیرتو انتخاب کنی، تا زمان بیش‌تری روی بهتر شدن و عمیق‌تر شدن توی اون مسیر صرف کنی. جاب ویژن این امکان رو فراهم کرده و از اینجا می‌تونید این پنج آزمون مهم بین‌المللی رو که شرکت‌های بزرگ از کسانی که میخوان استخدام بشن؛ می‌گیرن. حتما توی همه‌ی آزمون‌ها شرکت کنید و گزارش‌های شخصیتی‌تون رو کامل بخونید. این آزمون‌ها به زبان فارسی هستند.


قرآن برای وُرد

به‌جای این‌که زحمت تایپ آیات قرآن یا جست‌وجو در اون رو در گوگل بکشید و بعد کپی‌کردن و… رو بکشید، می‌تونید پلاگین قرآن برای آفیس ۲۰۱۹ رو از این‌جا دانلود کنید. خیلی دنبال چنین افزونه‌ای بودم که جامعیت داشته باشه و مشکلی برای آفیس به وجود نیاره و در عین حال مطمئین باشه. گفتم دیگه زحمت جست‌وجو رو برای فارسی‌زبانان هم کم‌ کنم. امکانات خوبی داره و امیدوارم که سازنده‌ش هم خیر ببینه بابت این کار.


پادکست بی‌پلاس

بی‌پلاس یک پادکست ِخوب برای معرفی کتاب هست که توسط علی بندری درست می‌شه. به گفته‌ی خود علی بندری این پادکست کتاب رو خلاصه نمی‌کنه، بلکه گزیده‌ای از کتاب رو می‌گه و شما اگر حوصله نداشته باشید کتاب رو بخونید؛ مغزِ کتاب رو متوجه می‌شید. اگر هم کتاب‌خون باشید، مطمئین باشید که جایگزین خوندن کتاب نمی‌شه و باعث می‌شه چند تا کتاب خوب بهتون معرفی بشه و بعد از گوش دادن پادکست، کامل و جامع کتاب رو بخونید. به نظرم علی بندری راه خوبی رو پیدا کرده که جاش خیلی خالی بود: این‌که کتاب خوب رو چطوری پیدا کنیم. از طریق کدهای تخفیفی هم که توی اپیزودها می‌گه، می‌تونید کتاب‌ها رو با تخفیف از سایت بی‌پلاس بخرید.


فونت‌ایران

به نظرم سایت فونت ایران، یک سایت تولید و طراحی به معنای واقعی است. هرچند باید دیگر فرهنگ استفاده‌ی رایگان از فونت‌هایی که طراحان آن‌ها با زحمت و تخصص به طراحی مشغولند، از جامعه‌ی ما برچیده شود و هرکس کاربرِ هر فونتی در دستگاه و یا وب‌سایت خود است، هزینه‌ی آن را بپردازد؛ اما پیدا کردن طراح خوب و مرجع خوب برای تهیه فونت نیز بسیار مهم است. فونت‌ایران هم بلاواسطه برای طراحان فونت است، هم لایسنس می‌دهد و هم به‌روزرسانی. من هم برای وب‌سایت خودم فونت ایران‌سنس را طراحی کرده‌ام. این‌همه لایسنس‌ش: [ این وب‌سایت به صورت قانونی از فونت ایرانسنس‌ استفاده می‌کند]. چه از این بهتر؟


شِکَن

اگر لازم دارید که از تحریم‌ها عبور کنید(سایت‌هایی مثل گوگل آنالیز و اپل و ادوبی و…) و فیلترشکن روشن نکنید و سرعت‌تون بالا باشه و همچنین سایتی رو می‌شناسید که تحریم کرده و نیاز دارید ازش استفاده کنید، از سرویس «شِکن» استفاده کنید. نسخه اندروید و آیفون و ایکس‌باکس و همه‌چی هم داره. روی کامپیوتر هم خیلی راحت تنظیم می‌شه.


مدرسه‌ آزادفکری

مسئله‌های زیادی توی ذهن و جامعه‌مون هست که نمی‌دونیم از کی بپرسیم؟! از جنس اندیشه هست و باید بشینیم و دو نفر با هم بحث کنن و ما بیش‌تر ابعاد مسئله رو متوجه بشیم. مدرسه آزادفکری شریف این رو فراهم کرده و یک‌جور مکتب‌خونه‌ی علوم انسانی هست. کسانی مثل پسر مهندس بازرگان، پسر آقای جوادی آملی و پسر آقای نراقی و خیلیای دیگه نشستن خیلی منظم و دنباله‌دار راجع به مسئله‌های مهم مثل ارتداد و حجاب و دین و سیاست و این سؤال‌های متداول توی ذهن دانشجوها مخصوصا، بحث کردن. هزینه‌ی هر دوره هم رسما اندازه‌ی پول یک پیتزا مخلوطه 🙂


اکسل‌پدیا

وقتی توی کاله بودم، خیلی نیاز بود که اکسل رو درست و درمون یاد بگیرم. برای همین وقت خوبی گذاشتم که بهترین جا رو برای آموزش از صفر تا صد و در واقع از مقدماتی تا پیشرفته اکسل رو پیدا کنم. اکسل پدیا به نظر من بهترین منبع برای یاد دادن اکسل هست که کاملا به زبان فارسی‌ه و پشتیبانی کامل هم داره. هم از طریق تلگرام و هم از طریق سایت.


تایپو

اگر دوست دارید تایپ سریع فارسی و انگلیسی رو قدم به قدم یاد بگیرید و حرفه‌ای بشید، من سرویس تایپو رو پیشنهاد می‌کنم. تا یه جاهایی‌ش رایگانه و واقعا پولی که بابت چنین آموزشی توی یک سال میدید مفته 🙂


ترکان

اگر تصمیم گرفتید سیگار رو ترک کنید و دنبال یه چیزی هستید که وضعیت بدن‌تون رو طی ترک مانیتور کنه و بهتون کمک کنه که راحت‌تر ترک کنید، اپلیکیشن ترکان رو پیشنهاد می‌کنم.


صاپست

صندوق الکترونیکی پست، یا صاپست یک شناسه است که شما این شناسه رو تخصیص میدید به آدرس فعلی‌تون و دیگه نیاز نیست که آدرس، کد پستی شماره همراه و پلاک و این چیزها رو روی مرسوله قید کنید. تنها با نوشتن این شناسه که کد ملی یا شماره تلفن همراهتون هست، می‌تونید مرسوله‌تون رو پست و ردیابی کنید.اگر هم توی کسب و کارتون پست انجام میدید، خیلی کارتون راحت میشه. اگه هم فروشگاه آنلاین دارید که می‌تونید کدش رو توی برگه مشخصات بگذارید و اتوماتیک خریدار با وارد کردن شناسه صاپست‌ش، اطلاعات‌ش وارد میشه.خلاصه خیلی کار رو راحت کرده.اپ اندروید هم داره البته


گرامرلی

یکی از معضلات من وقتی انگلیسی می‌نویسم، اینه که یکی باشه چک کنه ببینه کجا اشتباه نوشتم. خدا رو شکر یک سرویسی هست به نام Grammarly که غلط تایپی و گرامری شما رو می‌گیره. روی مایکروسافت ورد و اوت‌لوک و مرورگرهای وب نصب می‌شه و خودش هم یک نرم‌‌افزار ویندوز خوب داره.یک کیبرد اندروید و IOS هم ارائه می‌ده که به راحتی به زبان انگلیسی می‌تونید توی گوشی تایپ کنید.بدون اشتراک و بدون پرداخت هم خیلی خوب کار می‌کنه.


یاسر دات‌آی‌آر

آقا یاسر را از نزدیک می‌شناسم. هم آدم عاقلی است هم صاحب فکر. که این دومی را معمولا علما کم دارند. این‌که کسی صاحب اندیشه باشد و بتواند تولید کند؛ و رفاقت با همچنین آدمی واقعا از زیبایی‌های دنیاست. خوشبختانه آقا یاسر دست به قلم است و می‌نویسد و محتوای سایت‌ش در حوزه‌هایی که فکر می‌کند، غنی است. مثلا اگر فرزند دارید و برای رشد و تربیت‌ش دنبال یک منبع خوب هستید، بخش کودک را بخوانید، خیلی کاربردی و مؤثر است.


ویراستیار و پاک‌نویس

نوشتن به زبان فارسی، آن‌قدرها که فکر می‌کنیم برای ما فارسی‌زبان‌ها ساده نیست. نیاز داریم کنارمان همیشه یک ویراستیار حواس‌جمع و مسلط به فارسی‌سره نیز باشد. افزونه ویراستیار مایکروسافت آفیس این کار را برای من که خیلی ساده کرده. از ویرایش‌های فنی و نگارشی تا پیشنهاد کلمات بهتر. این پروژه در ادامه دارد تبدیل می‌شود به پروژه‌ی پاکنویس؛ اما چون پاکنویس هنوز به اندازه‌ی ویراستیار قوی نشده، ترجیح می‌دهم لینک ویراستیار رو هم برای دانلود بگذارم. خوشبختانه روی آفیس ۲۰۱۹ هم کار می‌کند.


دانشنامهٔ آزاد ویکی‌پدیا، به زبان فارسی

دانش‌نامه‌ی ویکی‌پدیا مجموعه‌ی بسیار بزرگ و ارزش مندی از اطلاعات به اکثر زبان‌های زنده‌ی دنیا، از جمله فارسی، است. زبان فارسی در ویکی‌پدیا هنوز خیلی مانده که به یک دانشنامه‌ی جامع تبدیل شود؛ ولی بسیار فعال و رو به گسترش است. مهم‌ترین ویژه‌گی ویکی‌پدیا که آن را از دیگر دانش‌نامه‌ها متمایز می‌کند این است که مقاله‌های آن را مشارکت‌کننده‌هایش (یعنی حتی من و شما) می‌نویسند و ویرایش می‌می‌کنند.


مکتب‌خونه؛ جایی برای یادگرفتن و یاد دادن

«هدف مکتب خونه در دسترس قرار دادن آموزش با کیفیت بالا برای همه ی فارسی زبانان است. ما اعتقاد داریم که هیچ کس نباید به خاطر هیچ چیز از لذت یاد گرفتن محروم شود. نباید سن و سال یا مکان و موقعیت و امکانات مالی افرادی را از یاد گرفتن و موفقیت باز دارد. »
می‌توانید دروس مورد نیاز خود را به‌صورت ویدئوی کلاس‌های ارائه شده در دانش‌گاه‌های ایران؛ آمریکا و … دریافت کنید.
برای مثال اگر خاهان یادگرفتن مکانیک کوانتومی هستید؛ من درس‌نامه‌ی مکانیک کوانتومی دکتر وحید کریمی‌پور را توصیه می‌کنم. لذت ببرید!


تنِ‌درست

«با کمی رها شدن از فشار بی‌پایان تبلیغات برای فروش محصولات صنعتی و با مقایسه‌ای سطحی، می‌توان بدون هیچ مدرک مستدل «علمی» به قاعده برتری محصولات طبیعی رسید. امید که با طبیعت ِ مادرْ بیشتر سازگاری کنیم.»
من از ایده‌‌ی استفاده از لباس طبیعی حمایت می‌کنم. سعی‌ام نیز در زمینه‌ی پوشش شخصی‌ام بر همین ایده‌ استوار است. حمایت مادی و معنوی از تولیداتی که هم با طبیعت پیرامون سازگار است و هم باعث پیدا شدن ایده‌ی پوششِ درست در ذهنِ افراد می‌شود.
در این سایت می‌توانید انواع محصولات شرکت تنِ‌درست (تولید‌کننده‌ی پوشاکِ الیاف طبیعی) را ببینید و حتا به‌صورت آن‌لاین خرید کنید.